Bilag kunstprojekt på svenstrupgård

Projektforslag inventar

Uddrag af projektforslag med tilføjelse af inventar P+P Arkitekter

Visualisering Caféområde

Tegninger fra P+P Arkitekter

Socialfaglige målsætninger

Socialfaglige målsætninger - Aalborg Kommune

Den sociale bundlinje

Løsninger på problematikker vedrørende den sociale bundlinje - Aalborg Kommune

Café Svenstrupgaard

Open Call - skitseforslag til kunstprojekt på Svenstrupgård

OPEN CALL af Aalborg Kommunes Kunstudvalg 

1,5 mio. kroner til Kunstnerisk udformning af cafeområde på Forsorgshjemmet Svenstrupgård

Skitseret forslag sendes til Gitte Friis Therkildsen senest søndag 25. august 2024 kl. 23.59 på email: gitte.friis@aalborg.dk

Aalborg Kommune har igangsat en omfattende renovering og udbygning af forsorgshjemmet Svenstrupgård, Lejrevej 10, 9230 Svenstrup. Byggeriet sættes i udbud i efteråret 2024, realiseres i perioden 2025 – 26 og tages løbende i brug. Projektet er støttet med 25 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og 3 millioner kroner fra Det Obelske Familiefond.

Som en essentiel del af den samlede renovering, skal det nuværende cafeområde nytænkes. Aalborg Kommunes Kunstudvalg er gået ind i projektet med 0,5 mio. kroner for at støtte op om skabelsen af et helt særligt multifunktionelt cafeområde. Der er yderligere bevilget 1 mio. kroner fra Svenstrupgård og dermed er der i alt afsat 1,5 mio. kroner til realisering af cafeområdet.

Aalborg Kommunes Kunstudvalg ønsker en helstøbt løsning, der er velintegreret i den resterende arkitektur og samtidig imødekommer de funktionalitetskrav, der stilles af Svenstrupgård. Da funktionalitetskravene er ufravigelige, forventes det kunstneriske forslag at tage højde for informationen i de vedlagte bilag. Det er væsentligt, at forslaget forholder sig til målgruppen, beboerne på Svenstrupgård, i valget af farver, motiver, indretning mm.

Bilag

  • Kantine visualisering
  • Aalborg Kommune - socialfaglige målsætninger
  • Aalborg Kommune - den sociale bundlinje - løsninger
  • P+P arkitekter - inventar

 

Forslaget skal som minimum omfatte stillingtagen til gulvbelægning, vægge, møblering i det beskrevne omfang, belysning, håndvask / vandpost, TV til underholdning, projektionsløsning til konferencer samt en eller flere alternative adspredelsesmuligheder. Der er ingen begrænsninger på materialebrug, men valgte materialer skal være DGNB certificerede og må ikke kunne udgøre en sundhedsrisiko for ansatte og brugere. Rumlige arbejder skal kunne forankres og være upåvirkede af gennemtræk og lignende.  Vedligehold og rengøring af arealet skal indtænkes. Værker skal så vidt muligt være vedligeholdelsesfrie og bestandige.

Svenstrupgård har en række værksteder, hvor brugerne har mulighed for at arbejde i blandt andet træ. Disse kan i nogen grad indtænkes i evt. fremstilling og senere vedligehold af inventaret til cafeområdet og terrasserne.

Tidsplan:
25. august 2024: Deadline open call
26. september 2024: 3 kunstnere fremlægger endelige forslag
1. oktober 2024: Byggeriet sendes i udbud
Vinter/ forår 2025: Kunstneren realiserer cafeområdet
Maj 2025: Det nye caféområde tages i brug

Procedure: Vi ønsker i første omgang kun at modtage skitserede forslag og de medfølgende tanker bag forslaget, samt en præsentation af kunstneren i form af cv og tidligere arbejder. Forslaget skal indsendes i tekst eller billedfiler der kan åbnes i standard programmer. Skitserne kan evt. laves ud fra P+P Arkitekters visualiseringer.

Af de indkomne forslag, udvælges 3 kandidater til opgaven. Kandidaterne får 4 uger til at lave et endeligt forslag med eventuelle rettelser og ændringer. Det er et krav, at forslaget visualiseres med en 3D model i karton eller træ i skala 1:10. 3D modellen skal præsenteres fysisk af kunstneren i Aalborg for det nedsatte bedømmelsesudvalg og honoreres efterfølgende med en skitsesum på kr. 40.000, ekskl. moms. Det vindende forslag modtager yderligere kr. 1.380.000 ekskl. moms, til at udføre udsmykningen for. Udsmykningen udføres som en totalentreprise for kunstneren og beløbet skal dække alle udgifter i forbindelse med realiseringen af cafeområdet, inkl. materialer, håndværkere, installering af elementer, kunstnerens eget honorar mm. Der ønskes et budget for realiseringen af forslaget. Byggeriet, og dermed også udsmykningen af caféområdet, er underlagt reglerne for DGNB-certificering. De nærmere detaljer for udbetalingen af beløbet aftales med den valgte kunstner.

Bedømmelsesudvalget består af to kunstfaglige repræsentanter fra Aalborg Kommunes Kunstudvalg, en ledelsesrepræsentant fra Svenstrupgård, en repræsentant fra Aalborg Kommunes Center for Sociale Indsatser, en repræsentant fra Carlberg, en repræsentant fra entreprenøren, samt en repræsentant fra P+P Arkitekter. De sidstnævnte to er for at kunne vurdere forslagenes praktiske udførelse og tidsplan.

Aalborg Kommunes Kunstudvalg arbejder strategisk med at udvikle den lokale kunst. Der vil derfor blive lagt vægt på følgende:

  • At kunstnerens primære beskæftigelse er kunst
  • At kunstneren har erfaring med store opgaver
  • At kunstneren har en tilknytning til Aalborg kommune (dog ikke afgørende)

 

 

 

Kunstfaglige spørgsmål rettes til kunstudvalgets repræsentant på mail: peter.max.jakobsen@gmail.com
Yderligere spørgsmål rettes til Kunstudvalgets sekretær Gitte Friis Therkildsen: gitte.friis@aalborg.dk