Skolen som Kunstmuseum

Nutidens børn og unge skal præsenteres for den nyeste kunst i en ny kontekst. Det har Aalborg Kommunes Kunstfond og Kunsthal NORD sat sig for og derfor sender vi en kunstudstilling ud på Aalborg Kommunes skoler og ungdomsuddannelser. 

Udstillingen har titlen ”Skal det nu være kunst?”og den består af 15

nutidige værker skabt af anerkendte, professionelle kunstnere indenfor maleri, skulptur, fotografi og videokunst.  Håbet er, at kunstværkerne kan give eleverne et indtryk af samtidskunstens uendelige verden og en forståelse for kunstens rolle som debatskaber i samfundet. De udstillede kunstværker er udvalgt med særligt fokus på at kunne inkorporeres i både naturviden-skabelige, kreative og humanistiske fag på skoleskemaet, ligesom de er tiltænkt den prøveforberedende undervisning i valgfaget billedkunst.


Kunstudstillingen ramte sin første destination, Skansevejens Skole i Nørresundby, i starten af marts.


”Vi ser det som et stort privilegium at få nutidskunsten ud i elevernes hverdag. Ved at “låne” kunstværker fra Aalborg kommunes Kunstfond får vi mulighed for at gøre kunst til en mere naturlig del af elevernes hverdag. Herved udfordrer vi rammerne, som danner grundlag for børnenes hverdag, og påvirker elever og læreres arbejde direkte eller indirekte via kunstens naturlige tilstedeværelse i vores læringsrum. Kunstudstillingen er direkte tænkt ind i 7. årgangs billedkunstundervisning, hvor eleverne får mulighed for at få værkerne helt tæt på og nørde materialer, indhold og kunstnerne bag.” Siger, Lone Bonde Vestergaard, Kultur og medievejleder på Skansevejens skole.

Fernisering 539X1024
Logo Black