Jury 300Dpi 1024X684

OPEN CALL - GENOPSLAG

Juryen har behandlet de indkomne ansøgninger og alle vil hurtigst muligt modtage et svar. Da der er plads til flere kunstnere i projektet, genopslår vi  imidlertid vores open call med en ny deadline.

Vi vil gerne opfordre kunstnere og kunstnergrupper med en visuel praksis til at byde ind.

Aalborg Kommunes Kunstfond indkalder lokale kunstnere og kunstnergrupper til at byde ind med kunstneriske indslag i byrummet, i hele september måned.

Der er afsat 300.000kr til det samlede projekt, hvor juryens mål er at udvælge 10-15 midlertidige værker. Der bliver ikke lagt en specifik kuratorisk linje, i det juryen ønsker at vise mangfoldigheden på den lokale kunstscene.

Initiativet er blevet til med midler fra Aalborg Kommunes genstartspulje. Målet er at skabe midlertidige kunstneriske nedslag i Aalborg Kommunes byrum – og dermed give borgerne mulighed for at møde kunst og kunstnere på nye steder. Værkerne skal være tænkt stedsspecifikt ind i det valgte byrum.

Der er ingen krav til medievalg og værkerne kan derfor ligge indenfor alle genrer af billedkunsten, fra maleri til performances, happenings, lyd eller andet.

Værkerne udvælges bl.a. ud fra kriterier som originalitet, sammenhæng, det stedsspecifikke, publikumsappeal og samarbejde med det lokale erhvervs-/ foreningsliv.

Du skal som kunstner selv etablere værket, indhente de nødvendige tilladelser, tegne forsikring samt bortskaffe værket ved periodens udløb. Det er vigtigt at du tager højde for sikkerheden, da værket er offentligt tilgængeligt.

ANSØGNING
Der bruges ikke ansøgningsskema. Hele ansøgningen skal samles i én PDF (maks. 10 sider og 5mb).

Ansøgningen skal indeholde:
– Skitse (maks. 5 billeder)
– kort projektbeskrivelse, hvor der også angives perioden for værket (er det et fast værk som er tilgængeligt hele september eller er der specifikke datoer hvor værket udføres).
– budget, hvor meget søger du om, hvad er der er af anden finansiering og sponsorater.
– bekræftelse af indhentede tilladelser (disse skal indhentes i skitseprocessen)
– kort CV (maks. 1 side)
– Statement til projektet, som efterfølgende kan bruges til promovering af værket. 
– dokumentation af tidligere værker (maks. 5 billeder)


Den samlede ansøgning sendes til kunstfond@aalborg.dk senest d. 11. juli 2021.

Ansøgere får svar senest d.20.juli 2021


Juryen består af:

Bruno Kjær:
Billedkunstner. Leder af Kunsthal Nord 2008-2014

Signe Højmark:
Billedkunstner, kunsthistoriker og kurator. Medindehaver af virksomheden Sted-Sans.dk. 

Jesper Olsen:
Billedkunstner, uddannet fra Det Jyske Kunstakademi. Er kunstfagligt medlem i Aalborg Kommunes Kunstfond, udpeget af BKF.

 

Vi ser frem til at høre fra dig/jer