Formand 1024X811 (1)

Ny Strategi for Aalborg Kommunes Kunstfond

Aalborg Kommunes Kunstfond er nu klar med en strategi for de kommende års arbejde. Undervejs har der været fokus på research efter inspiration og “best practice” og selve strategien er også båret af ambitionen om “den gode proces”.

”Vi har inddraget både borgere, kunstnere og kommunale samarbejdspartnere for at finde frem til de områder, hvor Aalborg Kommunes Kunstfond kan medvirke til at gøre kunstscenen i Aalborg Kommune levende og vedkommende”, fortæller kunstfondens formand, Michael Mansdotter. 

Strategien opererer med to fokusområder

  • Kunst i det offentlige rum
  • Uddannelse, miljø og vækstlag

Kunst i det offentlige rum handler om at gøre kunsten tilgængelig for alle borgere og bidrage til at gøre både udendørs og indendørs rum i hele kommunen til interessante mødesteder, hvor kunsten kan medvirke til at skabe refleksion og samtale. Når det handler om kunst i nybyggeri og byudvikling vil bestyrelsen arbejde for, at kunsten tænkes med fra starten, så den ikke bliver et vedhæng, men tværtimod spiller med og giver mere dynamik og glæde i hverdagen for de mennesker som bor og opholder sig på stedet. 

Nordjylland er bagud, når det handler om kunstneriske uddannelses- og efteruddannelsesmuligheder, hvilket gør det svært at fastholde den nødvendige dynamik på den nordjyske kunstscene. Derfor lægger Aalborg Kommunes Kunstfond op til et styrket samarbejde med eksisterende kunstneriske/kreative uddannelsesmiljøer og til en intensiveret dialog med statslige myndigheder på det kunstneriske kreative område. 

Aalborg Kommunes Kunstfond vil fortsat initiere udstillinger og købe relevant kunst i ind- og udland, og på den måde sikre at borgere også får muligheder for at møde kunst på kommunens mange adresser. Aalborg Kommunes Kunstfonds strategi er støttet af Statens Kunstfond og udviklet i samarbejde med den rådgivende kunstvirksomhed In Situ.