Stensamlersken1

Stensamlersken, Rikke Bogetoft

Durational performance

af Rikke Bogetoft

 

Tirsdage og torsdage i September måned – 12.00 – 17.00

 

7/9 Kildeparken – Stensamlersken

9/9 Kennedy Plads – Banegården

14/9 Havnefront – Havnebadet

16/9 Vestbyen – Limfjordsværftet

21/9 Hasseris – Kunsten

23/9 Havnefront – Nordkraft

28/9 Nytorv – Spar Nord

30/9 Kildeparken – Stensamlersken

 

Stensamlersken er en serie af 9 5-timers durational performances der udfolder sig i Aalborgs gader, i 9 forskellige områder – fra Aalborg Øst til Hasseris til Havnefronten. Hver tirsdag og torsdag i September vil Ane Malén vandre igennem et nyt kvarter, i søgen efter sten.

Den første performance, tirsdag d. 7. September, vil starte ved Just. N. Sondrups statue i Kildeparken og bevæge sig imod centrum, og den endelige performance d. 30. September vil slutte samme sted.
Dette værk udspringer af Sondrups fortolkning af Aakjærs værk og udfolder sig stedsspecifikt med Kildeparken og Aalborgs gader som kontekstuel ramme og faktisk landskab.

Stensamlersken af Rikke Bogetoft er en serie af 9 durational performances inspireret af Jeppe Aakjærs digt Stensamlersken og Just N. Sondrups statue af samme navn, udstillet i Kildeparken i Aalborg. Aakjærs digt maler et billede af et af samfundets laveste medlemmer: en fattig, gammel kvinde.
Ane Malén hungrer, men ulig andre samler hun hverken på spiselige eller salgsbare goder – hun sanker sten.

For den uvidende virker dette nyttesløst; stendynger kan ikke brødføde hendes sultne børn. Men før maskinerne, var Ane Malén: dem der manuelt fjernede sten fra markerne før de kunne pløjes. Stensamlersken fortæller om klassekamp, om kvinder der gør hvad de kan for at brødføde deres familie, om at kæmpe for aldrig at komme videre.
Denne performance tager udgangspunkt i disse elementer. Performeren påtager sig rollen som stensamlersken, og vandrer Aalborgs gader imens hun samler sten i sit skørt. Ved digtets afrunding vandrer hun til den voksende stendynge for at aflæsse, og fortsætter derefter sin endeløse søgen.

DSC03760
DSC03762