Projektet Amnesi er en 3D-animeret fortolkning af forskellige naturområder med inspiration fra naturen i Nordjylland. Projektet består af de tre værker “Maskinen er trådløs uden tro”, “Hvordan jeg sørgede over enheden” og “For at få mig til at spekulere på, om elektronik er analog”
Projektet handler om at undersøge, hvordan man gennem kulturen og den fiktive fortælling kan opleve naturen på en ny måde. Holtegaard er optaget af, hvordan den gode historie kan holde et sted i live. De er både inspireret af nordiske myter og viser om skoven samt nyere miljøbevægelser og er optaget af, hvordan vi med hjælp af det digitale kan gentænke den verden, vi lever i.
De vil formidle den falske natur som et kulturevent ved brug af samme æstetik som kulturhuse bruger ved hjælp af plakater, busskærme og reklameskilte. De er optaget af at stille spørgsmål om det moderne, urbane menneskes relation til naturen, kultivering af den danske natur og forholdet mellem naturen og kulturen.
Værkerne kan i perioden 1. 30. september findes på infoskærmene på biblioteket, i sundhedscentret og i NT’s busser, i plakatrammer i Nordkraft, info skærmen på Nordkraft, samt i på plakater i bybilledet.
Mille Holtegaard
Studerer bachelor of fine arts på 2.-året på Akademi Valand i Göteborg, er medlem af Aalborg Artist’s Association, praktikant hos “f.eks.”, samt tidligere medlem af Nordjyllands Kunstnerværksted og co-organisator af den kunstnerdrevne udstillingsplatform Big Shark i Aalborg. Holtegaard arbejder hovedsageligt digitalt, særligt med fotografi, billedredigering, animation og video. Hen er interesseret i at skabe fiktioner, virkeligheder og nye universer gennem det virtuelle. Det meste af hens arbejde er konceptuelt og teoretisk forankret, med et særligt fokus på klima og samfund, ny materialisme og internetetik, samt køn, cyborgfeminisme og den virtuelle krop, med udgangspunkt i teoretikere som Katherine Hayles, Judith Butler, Donna Haraway og Naomi Klein.