Angel 7 Dpi 300

Expect Nothing, Get Nothing, Nicolai Risbjerg

Nicolai Risbjergs kunstneriske arbejde omkredser spørgsmål om identitet, kærlighed, maskulinitet og menneskets konstante søgen efter mening og sandheder. Han arbejder med at gøre følelser, poesi og tanker fysiske, konkrete og visuelle. Det kan bl.a. være følelsen af at vokse op i en konstant følelse af, ikke at kunne leve op til samfundets normer, eller noget så abstrakt som forholdet mellem liv, død og kærlighed. Ofte bruger han klassiske symbolsprog og kontraster som virkemidler.

I sit kunstneriske praksis går Nicolai Risbjerg nysgerrigt og legende til værks, da han ønsker et uprætentiøst og legende resultat.
Han går ind for, at kunst skal være i øjenhøjde, mangfoldig og rummende. Kunst er et frirum til refleksion, et afbræk fra en hverdag, og et sted hvor nye tanker kan tænkes, og diskussioner kan tages. 


Den 15. september 2021 præsenterer Nicolai Risbjerg værket, “Expect Nothing, Get Nothing” i Nørresundby i samarbejde med Aalborg Kommunes Kunstfond i form af en midlertidig offentlig skulptur. 

Værket består af en stak håndstøbte fortovsfliser i standardmål, som er stablet på en palle. De ligger klar til, at der kommer nogen og anlægger dem.

Den øverste flise har støbt en bronzebananskrald ind i sig, som nu er permanent og ikke ligger frit som et stykke skrald, man kan ellers ville kunne glide i.

Sammen udgør fliserne et podium og ophøjer bananskralden, og giver den en helt anden værdi end sin normale skraldestatus.


Hvad falder vi over i vores hverdag? Hvad betragter vi som skrald?  Hvilken betydning tillægger vi de ting, vi (over)ser dag efter dag? Er det noget andet end det, vi umiddelbart tror, som giver os værdi?


Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. 


Nicolai Risbjerg er uddannet ved Kunstakademiet i Bergen, Institut for samtidskunst, og har de seneste år udstillet i Danmark, Kina, Norge og Sverige. 

Se mere på:www.nicolairisbjerg.com

IMG 20210904 151147 433
Landmark6 72Dpi